Beskytt deg mot overvåkning og avlytting i hotellrom

Du vil kanskje ikke tro det, men overvåkning av hotellrom er enkelte steder mer vanlig enn uvanlig. I dagens moderne samfunn, der informasjon har blitt vår viktigste vare og bedriftenes viktigste konkurransefordel, har teknologien gjort det mulig for både konkurrenter og kriminelle å tilrane seg informasjonen vi går rundt og bærer på med enkle hjelpemidler.

Spionkamera og avlytting av hotellrom

Dersom du er på forretningsreise og i den forbindelse bor på hotell, skal du ikke ta for gitt at ingen prøver å få tak i informasjonen du bærer med deg på PC-en eller i telefonen, eller prøver å avlytte hotellrommet for å finne ut hva du sier når du tror du er alene.

Kanskje du til og med har tatt med deg noen på rommet, som du ikke burde? Dersom kriminelle driver med avlytting eller skjult filming i hotellrom, kan denne informasjon brukes mot deg. Du kan bli presset til å betale penger eller røpe hemmelig forretningsdokumentasjon.

Kjøp skjult kamera på nett

Det er ikke lenger uvanlig med skjult kamera i hotellrom eller med annen form for overvåking i hotellrommet. Utstyret som trengs lar seg enkelt kjøpe på nett, og det er minst like enkelt å sette opp. Det finnes små kameraer man kan skjule i lamper, røykvarslere og vekkerklokker med mer, og som så aktiveres ved bevegelse.

Innebygd kamera i strømadapter

Du kan også få kjøpt strømadaptere med innebygd kamera. Dette er jo kanskje kjekt for å holde øye med hytta når du ikke er der eller hjemmet ditt når du er på ferie. Det finnes til og med overivrige foreldre som bruker det for å følge bedre med på barna, men uavhengig av dette så er det ikke hyggelig at dette brukes mot deg. Spesielt ikke når det kan lede til at du gir fra deg firmaets hemmeligheter, slik at konkurrentene får en fordel.

Hvordan avsløre spionutstyr?

Det er jo ikke spesielt hyggelig å tenke på at du kan bli avlyttet når du er på reise. Visste du forresten at vi nordmenn er de mest godtroende menneskene i hele verden? I følge en undersøkelse er visst vi den nasjonen som har mest problemer med å mistro andre mennesker. Blant forretningsreisende til blant annet Kina er det mange som har lagt seg til den vanen å kjøpe et nettbrett som bare brukes der, og som hives etterpå. Andre firmaer forsøker å løse problemet med spionkamera i hotellrom ved å utstyre sine ansatte med reisetelefoner og reisedatamaskiner.

Detektor til å avsløre skjult kamera

Det finnes andre måter å gjøre det på, og det er å kjøpe signal detektorer som kan avsløre trådløse og skjulte kameraer på rommet ditt eller i bilen for den delen. Mange av disse har en rekkevidde på opptil ti meter, og er utstyrte med infrarødt lys som avslører skjulte kamera i hotellrom. Noen gir deg også mulighet til å avsløre om bilen din har blitt utstyrt med en sporingsenhet.

Disse små apparatene er til salgs i mange nettbutikker, de koster forholdsvis lite og er svært enkle i bruk. Det blir mer og mer vanlig at mennesker reiser rundt med slike detektorer og lærer seg hvordan de kan avsløre avlyttingsutstyr på hotellrommet.

Riktig utstyr gir deg riktig resultat

Når du skal bruke overvåkningsutstyr er det viktig at du bruker riktig utsyr. Et riktig utstyr er vanskelig å oppdage, har riktig rekkevidde og gir deg de resultatene du er ute etter. Enhver situasjon hvor det er skjulte elementer i bruk, som skal fange opp informasjon, kan gi ulike resultater.