Er det lurt å kjøpe Bitcoin nå?

Bitcoin har vært en skikkelig «snakkis» de to siste årene blant mange. Grunnen er den eksplosive veksten i 2017 og den massive påfølgende nedgangen som skjedde året etter. Prisen på Bitcoin gikk fra rundt 20 000 dollar til helt ned til 3 200 dollar. Nå ligger Bitcoin like under 5 000 dollar og man venter i spenning på hvilken vei dette skal gå. Flere lurer nå på om man burde gå inn å kjøpe kryptovaluta så man ikke går glipp av det som flere mener blir «the mother of all bullruns». Så bør man kjøpe nå eller bør man vente?

Det første spørsmålet man må spørre seg er om Bitcoin har nådd bunnen. I følge nettsiden kryptovaluta.info. Bitcoin mest sannsynlig nådd bunnen. Samtidig så sier flere eksperter på Twitter at de forventer at Bitcoin går helt ned på 1800 dollar før den kan nå nye høyder. Hva som er fasiten her er vanskelig å si og ingen vet den egentlige fasiten. For å finne ut om det er lurt å kjøpe Bitcoin så må man nesten finne ut av situasjonen sin selv først.

1. Hva forventer jeg å få ut av investeringen min?
2. Når forventer jeg å få ROI på den?
3. Kan jeg tape pengene jeg investerer nå?

Hvis du har et langsiktig syn på dine investeringer i kryptovaluta så vil du etter vår mening ikke kunne slå feil å investere nå. Veldig mye kan tyde på at Bitcoin blir og kommer til å utvikle sin verdi med tiden. Det er ikke sikkert og det er heller ikke sikkert når det vil skje. Det er dermed ekstremt viktig at du har råd til å tape pengene du investerer og at du ikke trenger disse til noe spesielt.

Om du har bestemt deg for å kjøpe Bitcoin men er usikker på når det er best å kjøpe så er det bedre å dele innkjøpet over tid. Så om du f.eks har 20 000 kr du ønsker å investere. Så kan du spre investeringen din over de neste 2 månedene, 4 ukene eller hva enn du foretrekker. Ja, du riskerer å gå glipp av litt oppgang, men det er like stor sannsynlighet for at den går ned. Du vil da kjøpe på en gjennomsnittspris over tid som kalles «dollar cost averaging» og er en anbefalt metode fra flere investeringseksperter.

Bitcoin er risikabelt, men altcoins er ennå mer risiko. Oppsiden på enkelte altcoins kan være astronomiske, det samme kan risikoen være. Når markedet gikk ned nå sist så var det flere som tapte sykt store beløper.

Før du kjøper kryptovaluta så anbefaler vi at du leser deg grundig opp på hva kryptovaluta er. Forstå teknologien og hva du investerer i, ikke kjøp noe du ikke forstår. Selv om det høres veldig komplisert ut så er det egentlig ikke det. Man må bare sette seg ned, se på YouTube og les deg opp. Kunnskap gir deg noen store fordeler når det kommer til å investere i kryptovaluta.