Et forbrukslån kan være en ny start

Et forbrukslån kan være starten på en ny positiv trend for deg og din familie. Det spiller egentlig ikke så mye rolle hva slags forbrukslån man velger, poenget er hva man skal bruke det til. Og nei, jeg skjønner at det føles som om kryptovaluta toget har gått. Hadde man satt av 5000 kroner til BitCoin i januar 2013, hadde man hatt nesten en halv million å kose seg med i dag. Tenkt om du investerte 50000 eller 100000 kroner? Vel, den kryptovalutaen lar vi være for nå.

For et forbrukslån er ikke så ille det heller. Det er bare det at det skal betales tilbake. La oss nå se litt på hvordan et forbrukslån betales ned.

Løpetiden avgjør månedssummen, renta avgjør hvor mye du skal betale tilbake

For mange er det nemlig ikke så viktig her og nå, hvor mye lånet koser totalt, men heller hva det vil koste deg hver måned. Om man ikke ser så mye bak tallene er det tross alt denne summen man må gå etter når man skal ta et forbrukslån. Blir summen 2000 kroner, så er dette for mange en ekstra arbeidsdag, to turer på kino mindre for familien, forskjellen på å handle en gang i stedet for flere ganger i butikken også videre. 2000 kroner er overkommelig.

Har du derimot mange slike lån, bør du være oppmerksom. At slike lån baller på seg, er det ingen tvil om. Det betyr at renter og avgifter koster deg så mye at det blir vanskelig å betale. Det du bør gjøre da er å sjekke med banken din om de kan samle lånene i et større lån. Renten vil bli noe lavere og månedssummen til å leve med. Nå får dere full oversikt over utgiftene som må legges i bunken for faste låneutgifter.

Bedre med gjennomgang av økonomien

Et forbrukslån kan som sagt være starten på et nytt eventyr både for deg og familien om man holder seg til regler og betalingsplaner. Lån til verdiøkning på eiendom kan i mange situasjoner være forskjellen på å få solgt en leilighet og få et nytt hus. Tenkt derfor nøye gjennom grunnene for at dere tar opp forbrukslån.

Har du ikke eiendom eller stor formue, er det ingenting i veien for å få forbrukslån. Det man må ha da er fast inntekt, god betalingshistorie og lav gjeld. Da kan selv du få et forbrukslån uten sikkerhet. Slike forbrukslån har litt høyere rente.