Hvordan bruker man et kondom?

Du har sikkert hørt en del om hvor viktig det er å tre kondomet på riktig. Gjøres det feil, vil ikke kondomet virke som et effektivt prevensjonsmiddel. Kondom er det eneste prevensjonsmiddelet som kan brukes av menn. I tillegg er det også det eneste som gir dobbel beskyttelse. Her kommer noen tips om bruken av kondomer.

Kommer med holdbarhetsdato

Mange unge kjøper kondomer lenge før de får anledning til å bruke det. Dermed har de det liggende i lommeboka eller i baklomma på favorittbuksa (ikke smart). Dette vil dessverre føre til at kondomet blir tørt og sprøtt innen det skal brukes og dermed mister det sin evne til beskyttelse. Kjøper du kondomene tidlig, bør du oppbevare dem kaldt, mørkt og kjølig. En annen viktig ting er at alle kondomer kommer med holdbarbarhetsdato og bare så det er sagt, kondomer som har gått ut på dato fungerer ikke lenger. Disse er det bare å kaste og kjøpe nye, uansett hvilket merke du velger.

Tre kondomet på

For å kunne tre kondomet på en erigert penis, må du først åpne pakningen den ligger i. Igjen er det viktig å tenke på at kondomet inne i pakningen helst skal komme ut uten hull eller sprekker. I praksis betyr dette at du må være forsiktig med lange negler eller med å bruke tennene til å rive opp emballasjen.

Noen av kondomene på markedet kommer med glidemiddel, om ikke kan du selv ha litt i kondomets tupp.

Deretter trekker du forhuden tilbake og ruller kondomet nedover. Husk å presse forsiktig med et par fingre på tuppen av kondomet, slik at luften forsvinner og det blir plass til sæden. Når du har rullet kondomet helt ned, kan du forsiktig føre forhuden tilbake mot penishodet. På dette viset kan forhuden bevege seg under samleiet, uten at dette ødelegger kondomet.

Når samleiet er over er det viktig at du trekker deg ut. Hold rundt penisroten og kondomet, slik at det ikke blir liggende igjen i skjeden. Husk å kaste kondomet etter bruk. Det er både uhygienisk og upraktisk å bruke samme kondomet to ganger.

Bonustips

Når det kommer til kondomer er det dumt å gå i fellen med å tro at penisen din er større enn den er. Et for stort eller for lite kondom vil ikke fungere slik det skal. Sørg for å prøve deg litt frem og finn det kondomet som passer deg best. Det er heller ikke noe galt i å øve seg hjemme på å få kondomet på. Da blir du tryggere og hele opplevelsen vil bli bedre.