Hva bør du tenke på før du bruker kredittkortet ditt?

I noen situasjoner kan det være lurt å bruke kredittkort, i andre situasjoner kan det være mindre smart. De fleste valg vi tar, har både fordeler og ulemper knyttet opp mot seg. Du må huske på at kreditt er lånte penger som skal betales tilbake før eller siden. Bruker du kortet på en fornuftig måte kan et kredittkort være en løsning for deg. Har du ikke kredittkort kan du finne dette på Anbefaltekredittkort.no.

Når bør jeg bruke kredittkortet mitt?

Det kan være en fordel å bruke kredittkort når du for eksempel skal handle på nett. Du er da forsikret via kortet ditt mot nettsvindel, og om varen ikke holder det den lover. De fleste banker som gir kredittkort har en tidsramme som er gebyrfri. Ser vi for eksempel på Bank Norwegian, Norwegian kortet, så har du 45 dager på deg før den effektive renten trer i kraft. Planlegger du godt, og klarer å tilbakebetale kreditten din, innen 45 dager, så har du lånt penger uten at du må betale renter på lånet ditt. Det er også gebyrfritt å bruke kortet i utlandet. Du bør undersøke hvilke fordeler du får, knyttet opp til banken du søker kredittkort av.

Når bør jeg ikke bruke kredittkort?

Du bør vurdere din egen økonomi og betalingsevne før du søker om kredittkort. En ulempe med kredittkort er at mange ikke tenker på at det faktisk er et lån, som også kan ha høye renter. Dersom du ikke har fast inntekt og store faste utgifter, vil det være lurt å revurdere ditt behov for å ta opp mer gjeld. En del brenner seg på dette, og havner i stor gjeld. Økonomiske problemer er for de fleste vanskelige å løse på egenhånd, det tynger i hverdagen og kan gi større ringvirkninger en du hadde forestilt deg. Får du gjeldsproblemer, kan du få hjelp til å håndtere dette hos for eksempel NAV.