Derfor bør du bytte strømleverandør

Synes du strømregningen er for høy eller vil du bare spare litt penger slik at du har råd til en Syden ferie? Da bør du se på dine strømutgifter, det kan nemlig være mye penger å spare på å bytte strømleverandør samt å gjøre små endringer i hvordan du bruker strøm hjemme.

Strøm er i dag en ganske stor utgift for en husholdning, og det gjelder å holde styr på det beste. Det er mange forskjellige strømleverandører som tilbyr forskjellige priser og tilbud slik at du må prøve å sammenligne dem på beste måte. Dette kan selvfølgelig være ganske vanskelig når kraftselskapet har mange forskjellige avtaler og tilbud, og derfor kan det være lurt å sammenligne strømpriser og finne en billigere strømleverandør. For å så velge strømselskapet som du synes er best for deg og din husstand.

Men det er ikke nok å bare endre strømavtalen, du kan også gjøre en rekke ting i ditt eget hus som sparer deg penger.

1. Trekk ut elektronikk.
Når du ikke bruker dine apparater, eller før du går til sengs, skru av all strøm med strømbryteren på stikk kontakten, på denne måten vil du spare penger i det lange løp. Alle elektroniske apparater trekker en liten mengde strøm når de er i standby-modus. Skaffer du deg bryter, trenger du ikke lenger fjerne kablene i løpet av kvelden – bare trykk på strømknappen så blir alt som er koblet til denne bryteren skrudd helv av. Det er ikke så mye penger per dag, men iløpet av et helt år blir det fort en del.

2. Bytt til nye lyspærer.

Bytt ut dine gamle lyspærer med nye og moderne LED-lamper og CFLs. Disse pærene varer lenger og bruker mye mindre strøm og i det lange løp vil du spare penger og miljøet.

3. Husk å skru av lyset.

Når du forlater et rom, er det en fordel å alltid slukke lys. Du trenger ikke å ha lysene på hvis du ikke er i rommet.

4. Lar du Tven stå på hele dagen?

Mange ganger hender det at du lar TV være på selv om du har forlatt rommet for å kanskje spise middag, fikse noe eller ta en spasertur. Ideen er kanskje å komme tilbake snart uansett, så det er unødvendig å slå av TV-en. Slike vaner bær du endre på, husk å alltid slå av TV-en når du forlater rommet i mer enn 5 minutter. I det lange løp vil du tjene en pen sum med penger.
En billigere strømleverandør sammen med en strømavtale som passer ditt forbruk og med disse strømsparing tipsene er det fare for at du har råd til en ekstra syden ferie hvis du legger pengene du sparer i en sparekonto.