Dette er totalforsikring

Helt fra du flytter hjemmefra og til du på et tidspunkt faller fra, så har du et behov for forsikringer. Strengt tatt har vi kanskje ikke et behov, men livet blir mye enklere med dem og det kan bli ekstremt dyrt uten. Det finnes mange ulike typer forsikringer, alt fra boligforsikring, innboforsikring, forsikring av bilen, reiseforsikring, livsforsikring for oss selv og for barna våre. Eller kanskje du har behov for å forsikre dyrene dine eller en egen forsikring mot ulykker. Ifølge forsikrings-selskapene så er en gjennomsnitts nordmann underforsikret, men det er kanskje ikke så rart med tanke på at en slik undersøkelse kommer fra nettopp forsikringsselskapene.

Samle alle forsikringene i en totalforsikring

Vi trenger selvsagt å være forsikret og i langt de fleste tilfeller så lønner det seg. Noe av det vanskelige er å finne ut hvilke forsikringer du egentlig har behov for og hvilke som er de beste. Men det er faktisk mulig å løse dette på en enkel måte ved å samle alle forsikringene du trenger i en totalforsikring, som flere selskaper tilbyr.

Totalforsikring

En totalforsikring er som navnet sier en løsning som inkluderer alle de forsikringene du trenger. Dette gjelder spesielt om du har et behov for å forsikre flere ting, som f.eks. boligen, bilen, reiseforsikring og kanskje en egen forsikring som gjelder hytta. Fordelen med en totalforsikring er at de fleste forsikringsselskaper tilbyr en slik forsikring og du oppnår også rabatt ved å samle forsikringene dine på ett sted. De fleste av oss har en boligforsikring og en bilforsikring, og i mange tilfeller er disse i to ulike selskaper. Dette gjør at løsningen blir dyrere enn hvis du samler dem i samme selskap sammen med de andre forsikringene du har. Med en totalforsikring får du gjerne mellom 5 og 10 % rabatt og når en kanskje betaler mange tusen per år i forsikringspremier så blir det en del penger å spare.

Du bør derfor sjekke med forsikringsselskapet ditt, eller et nytt selskap, om du kan få et tilbud på en totalforsikring. Om du sjekker hva du har av forsikringer fra før av og hva de koster deg per år, så er det et godt utgangspunkt for å få et tilbud på en rimeligere forsikring hvor du kun trenger å forholde deg til ett og samme selskap.