Tilbehør til tusen

La oss være ærlige. Av og til orker du rett og slett ikke stresse med å imponere gjestene dine. Du vil bare grille, lage til noe du kan og som du vet vil lykkes og nyte et bedre måltid i godt selskap. Likevel er det en liten stemme inne i deg som sier «Var det ikke akkurat dette du serverte sist gang?». Lytt til stemmen, men vær smartere enn den! Det enkleste du kan gjøre for å skape variasjon i grillmaten er nemlig å endre tilbehøret. Biff er biff, men alle kommer til å huske den fantastiske, ikke som vanlige, potetsalaten!

Sprø nuddelsalat med sukkererter

Perfekt sammen med Asia-inspirert grillmat, særlig grillspyd.

  • 150 g sukkererter
  • 1 rød paprika
  • 2 vårløker
  • 150 g glassnudler
  • 1 1/2 ss finrevet fersk ingefær
  • 2 lime
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss rapsolje
  • Salt og pepper
  • 1/2 agurk
  • 1 krukke koriander
  • 1 dl saltede peanøtter

Skjær sukkerertene i grove strimler. Paprikaen og vårløken strimler du fint. Bland nudlene med grønnsakene. Kok opp rikelig med vann og plasser nudlene og grønnsakene i det kokende vannet. Legg på lokk og trekk av varmen. La stå i 2-3 minutter. Hell av det varme vannet, skyll i kaldevann og la alt får renne av i et dørslag. Bland med ingefær, limesaft, sesam- og rapsolje. Smak til med salt, peper og mer limesaft etter smak og behag. Skjær agurken i terninger og vend ned i salaten sammen med korianderen. Topp salaten med hakkede peanøtter. Denne salaten er kjempegod sammen med søt chilisaus.