Kjøpe solbriller på nett – Er det trygt?

Du finner et enormt utvalg av solbriller på nettet, og det i alle tenkelige prisklasser. Fordelen med å handle på nett er at du kan sitte hjemme og se gjennom alle brillene uten å måtte løpe rundt fra butikk til butikk. Det er enkelt å finne en solbrille som passer deg, uansett om det gjelder pris eller hvordan solbrillen ser ut. Du kan finne briller til alle anledninger, i mange ulike farger og med akkurat den type glass du trenger eller ønsker deg.

Seriøse nettbutikker

De seriøse nettbutikkene, som selger solbriller på nettet, har lageret sitt i Norge og sender gjerne brillene uten at du trenger å betale ekstra for frakten. Solbrillen, eller brillene, blir pakket forsvarlig og deretter sendt med posten eller en annen leverandør av pakker. Dette gjør at du kan være ganske trygg på at dine solbriller blir levert hjem til deg uten noen skader. Skulle du motta feil solbrille eller dersom det er noe annet galt med leveringen, så vil alle de seriøse aktørene selvsagt sørge for å ordne opp i feilen uten at det koster deg noe ekstra. Det kan være vanskelig å se om en nettbutikk er seriøs eller ikke, spesielt om du ikke kjenner butikken fra før av, men de fleste seriøse aktører tilbyr gjerne garantier ved feil og betalingsløsningen deres er en såkalt SSL løsning.

Sikker betaling og datahåndtering

SSL er en standardisert betalingsløsning, også kalt Secure Sockets Layer. Du kan ofte se dette ved at fargen til venstre ved nettadressen er endret og så er det et låssymbol ved siden av. Nettsiden vil også stå som https:// i stedet for som vanlige nettsteder, http://. Dette betyr at dine kortopplysninger og annen sensitiv betalingsinformasjon blir kryptert og det hele er dermed like sikkert som om du hadde kjøpt en flybillett hos et av de store flyselskapene. Betalingen din går gjennom avanserte datasystemer, som er sikret på best tenkelig måte. Mange av de seriøse nettbutikkene er derfor like sikre å handle hos som butikken på nærmeste kjøpesenter.