Trening med dumbbells hjemme

Med et sett dumbbells kan du enkelt trene hjemme. Slike vekter tar ikke mye plass og kan brukes til å trene på mange ulike måter. Du kan begynne med de minste og jobbe deg oppover etter hvert som muskelmassen økes og du blir mer komfortabel med å bruke dem. Når du skal gjøre øvelser, så bør du klare minst 12 repetisjoner med den vekten du har valgt før du tar en pause. Det er viktig å bruke riktig teknikk når du gjør øvelser med dumbbells. Holdning er viktig og du bør derfor ha strak rygg og ha kontroll over kroppen din. Å bruke riktige posisjoner er også med på å sikre deg at du ikke får smertefulle belastningsskader.

Ulike varianter av dumbbells

Det finnes mange ulike dumbbells, både når det gjelder vekt og form. De mest vanlige veier fra 1 – 10 kg og er formet som vanlige håndvekter. Disse er derfor helt utmerket å bruke til ulike øvelser hjemme. Du kan holde et godt grep om dem og øke vekten etter hvert som du opparbeider styrke i armene og kroppen generelt. Skal du utføre øvelser som krever at du f.eks. har vekter på skuldrene, så anbefales det å velge ergonomiske dumbbells som har en myk overflate og er runde og behagelige. Da blir det lettere å konsentrere seg om å gjøre øvelsen riktig. Vi kan anbefale et par øvelser som er bra å gjøre med dumbbells.

Brystpress

Du legger deg på ryggen med en vekt i hver hånd. Skyv armene opp mot taket og senk dem igjen forsiktig inntil du har ca. 90 grader i albueleddet. Så skyver du opp igjen og gjentar dette 12-15 ganger før du holder pause.

Kick backs

Sett bena bak hverandre og len deg fremover med hånden på det fremste låret. Denne øvelsen hjelper muskelen som strekker ut armen og for å gjøre den sterkere så må vi bøye armen og strekke den helt ut. Skal det bli bra, så må du kjenne at det strammer på baksiden av armen når den er strukket helt ut.