Lån til båt- Hva er mulighetene?

Du har kanskje i lengre tid drømt om å kjøpe deg en båt. Drømmen om å kose seg på vannet i egen båt, er for mange en av livets store drømmer. Men, så er det problemet med å få kjøpt båten. En båt koster en del penger og det er ikke alle som har mulighet til å legge penger til side, slik at en får kjøpt en båt. Du kan kanskje låne pengene, slik at du får kjøpt båten og oppfylt drømmen. Det sies at alle kan få et båtlån. Men, det er ikke helt sant. Du må oppfylle bankenes vilkår før du kan begynne å se etter drømmebåten.

Forbrukslån til båt

Det er to ulike muligheter for å få lån til å kjøpe en båt. Det ene er et vanlig banklån eller hos mange banker kalt et båtlån. Her må du stille med en egenkapital på minst 20% og banken vil i tillegg ta pant i båten. Den andre muligheten er et forbrukslån. Her trenger du ikke å stille pant i båten eller boligen din. Dermed vil det i utgangspunktet si at «alle» kan få et forbrukslån. Du kan låne inntil kr 500 000 og bruke lånet til hva du måtte ønske, også til å kjøpe en båt. Men, en må være klar over at et forbrukslån, eller lån uten sikkerhet, er en dyrere løsning. Det er banken som tar risikoen ved å låne deg penger og dette fører til at rentene på et forbrukslån er høyere enn et lån med sikkerhet. Du kan dog ofte betale tilbake lånet over 15 år og dermed sikre deg lave månedlige ytelser, som ikke ødelegger budsjettet ditt.

Betingelser for å få lån

Du må oppfylle bankenes vilkår for å få godkjent en lånesøknad. Felles for de fleste långivere som tilbyr forbrukslån, er at du må ha fylt 18 år for å kunne søke. Hos noen banker er aldersgrensen 25 år, men dette kan du sjekke på nettsidene til de forskjellige utlånerne. Det er også en betingelse at du har en fast inntekt og er bosittende i Norge. De fleste krever også at du er norsk statsborger eller har bodd minimum tre år i Norge. Du kan heller ikke ha noen betalingsanmerkninger. Kan du oppfylle disse kravene, da er du godt på vei til å få en søknad godkjent.