Slik sikrer du deg mot graffiti

Graffiti er et omfattende problem som kan skape både irritasjon og fortvilelse og er stadig mer utbredt i de aller fleste storbyer.

Graffiti er ofte utfordrende å fjerne, og kan etterlate seg stygge merker på overflaten dersom det ikke fjernes på riktig måte.

Riktig fremgangsmåte

Når man skal fjerne graffiti er det viktig at du går frem på riktig måte. Graffiti fjernes best ved å bruke nøye utvalgte kjemikalier som løser opp malingen. Når kjemikaliene har fått virke en liten stund spyles malingen bort med varmt vann. Ved behov må prosessen gjentas.

Utfordrende flater

Hvor vanskelig det er å fjerne graffitien kommer an på et par ting. Hvor lenge har malingen sittet har stor påvirkning, samt hva slags underlag det er sprayet på. Om malingen blir sittende for lenge på mur kan man risikere at steinen smuldrer opp bak malingen og forårsaker store skader. Derfor er det viktig at man tar tak i dette så fort som mulig.

Hvordan gå fram?

For de som ønsker å prøve å fjerne dette selv finnes det en rekke produkter som kan hjelpe. Se f.eks graffitifjerner her.

For de som ønsker profesjonell hjelp finnes det en rekke aktører som tilbyr hjelp. Holder du til i Oslo kan jeg nevne f. eks disse eller disse om du holder til i Trondheimsområdet.