Norges beste selskaper for billig strøm i 2017

Den som i dag bruker strøm i Norge, må være forberedt på at det kan være lurt å bytte strømleverandør oftere, med den hensikt å sikre seg billig strøm. Det beste som man som konsument av strøm kan ta seg til, er å holde seg godt informert om de billigste tilbudene av strøm, og at man deretter bytter til bedre avtaler med billig strøm, så raskt en annen avtale byr på seg. Det finnes “flere gode portaler” som gir deg god oversikt over hvem som til en hver tid tilbyr den billigste strømmen. Det er noe som du som kunde burde benytte deg av.

Spot-pris gir billig strøm over tid

Mange selskaper tilbyr spotprisavtaler, og det er noe som du burde være på utkikk etter. Det er nemlig den beste forsikringen for at du betaler så lite som mulig for strømmen din i fremtiden. De fleste spotprisavtaler er formulert på en måte som gjør at du betaler kun den flytende prisen, i tillegg til en fast månedsavgift, eller noen øre ekstra, for hver kW/h. Utfordringen med en slik avtale er at du betaler litt ekstra på vinteren, når strømprisene stiger, men du vil betale langt mindre ellers i året.

Du må passe deg for noen feller når du leter etter billig strøm

De fleste av strømselskapene som lokker med de billigste strømavtalene, er selskaper som har en ekstra liten hustle på gang. De bruker de billige avtalene som et lokkemiddel for å få deg til å bytte, men etter at du har byttet, vil de forsøke å prakke på deg flere forskjellige avtaler. Det kan være slike ting som forsikring mot høye priser, eller noen av Norges dyreste fastprisavtaler. Vanligvis vil du få et telefonanrop etter noen uker, som gir deg noen “supre” tilbud. Da er det bare å takke høflig nei. Et annet grep for å få kunder over på dyrere avtaler, er at kunden ikke oppretter en e-faktura-avtale for å ordne med den automatiske betalingen. Det er et avtalebrudd, som ofte leder til at du overføres til den dyrere fastprisavtalen. Ta gjerne et screen-shot av at du har ordnet e-faktura, og sørg for at du tar vare på det, i tilfellet de skulle oppstå uenighet senere.