Slik søker du om et forbrukslån

Det aller første du bør gjøre er å ta en grundig sjekk av egen økonomi. Det er viktig å ta rede på om du faktisk kan betale tilbake pengebeløpet du låner, ellers kommer du dårlig ut allerede fra starten. Tar du deg tid til å sette du opp et budsjett vil du få akkurat den oversikten du trenger. Dette vil også være et nyttig verktøy når du skal finne ut hvor mye du kan betale og dermed hvor stort beløp du kan låne.

Få hjelp fra en sammenligningstjeneste

Det finnes etterhvert ganske mange banker som tilbyr forbrukslån, så det er ikke helt enkelt å finne det beste og rimeligste lånet. Du kan enten søke direkte hos en eller flere banker eller du kan bruke en sammenligningstjeneste. Her kan du sjekke ulike lån, se hvilke krav som stilles, hvor mye du kan låne og få informasjon om renter og gebyrer. En siste mulighet er å søke gjennom en låneagent. Sistnevnte sender søknaden fra deg til flere banker som de samarbeider med. Dette vil derfor gi deg større sjanser for å få et godt tilbud om lån.

Selve søknaden

Når du har bestemt deg for hvem du skal søke om lån hos, så kan du i de fleste tilfeller gjøre dette gjennom nettsiden til banken eller låneagenten. Her fyller du ut informasjon om økonomien din, jobb og bosted samt hvor mye du ønsker å låne. Veldig mange tilbyr lån på inntil kr 500 000 og du kan betale lånet tilbake over maksimalt 15 år. Men husk at bruker du lang tid på nedbetalingen, så vil lånet bli en del dyrere på grunn av alle rentene som løper på. Og nettopp renten på et forbrukslån er den største utgiften ved det hele. Hvor mye du må betale i effektiv rente på et lån kommer an på den kredittvurderingen som blir gjort, men det er ikke uvanlig å måtte betale mellom 14 og 18% i rente.

Du vil ofte få svar på søknaden din i løpet av et par timer og senest dagen etter. Blir den godkjent vil du få tilsendt et tilbud om lån, inkludert de betingelser som er knyttet til lånet. Du kan så godkjenne alle lånedokumenter med din BankID og da kan ditt nye forbrukslån bli utbetalt allerede neste dag.